Afkickverschijnselen van cannabis

  • Het aantal cannabisgebruikers in Nederland ligt in de honderdduizenden. Het grootste deel gebruikt de cannabis voornamelijk recreatief. Maar er zijn ook mensen die vaker cannabis gebruiken. Dagelijks gebruikt komt onder deze groep veel voor. Het gebruik kan daardoor problematisch worden.

    Mensen die zijn gestopt met blowen, zeggen hier erg blij mee te zijn. Na het stoppen kunt u beter in uw vel zitten. Beter slapen is een ander positief effect van stoppen met blowen. Want door blowen vergeet u ook uw dromen snel. Dat droomgeheugen herstelt zich na het stoppen met blowen.

    U kunt in die eerste dagen gigantisch veel energie krijgen. En deze energie kunt u nergens kwijt. Steek in geen geval een joint op om dit gevoel te laten verdwijnen. Na een paar dagen is dat rare gevoel weg.

    Laat de wiet nadelen u motiveren om gestopt te blijven. Laat u niet verleiden tijdens moeilijke momenten. Ontwenningsverschijnselen mogen geen argument zijn om na verloop van tijd weer een joint te roken.

    Veel mensen die regelmatig cannabis gebruiken worden vergeetachtig. Het geheugen over de korte termijn werkt door het blowen minder goed. Deze klacht verdwijnt gelukkig wanneer je stopt met blowen. Uitstelgedrag verdwijnt over het algemeen ook na het stoppen.

Comments

0 comments